Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Το τελευταίο καιρό, ο ελληνικός λαός βρίσκεται θεατής της τελευταίας προσπάθειας ανασυγκρότησης της ελληνικής και ευρωπαϊκής αστικής τάξης για την διάσωση της Ε.Ε και του ευρώ. Η λύση η οποία δόθηκε από το αστικό μπλόκ εξουσίας, δηλαδή από την πρώην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΛΑΟΣ, είναι η πραξικοπηματικά διορισμένη κυβέρνηση αστικής σωτηρίας υπό την πρωθυπουργία του αρχιτραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπαδήμος πρωτοστάτησε στην είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ το 2001 ως βασικός σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη . Για πολλούς θεωρείται ο διοργανωτής της υποτίμησης της δραχμής, καθοδηγητής των μετοχοδάνειων και υπεύθυνος για τη δημιουργική λογιστική για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτό είναι λοιπόν το προφίλ του εκλεκτού, από το την αστική τάξη και το κεφάλαιο και όχι από το λαό, για την θέση του πρωθυπουργού. Προφίλ το οποίο είναι παρόμοιο με τον διορισμό του Μόντι στην γειτονική Ιταλία.

Η νέα κυβέρνηση λοιπόν, αναβαθμισμένη από το μέτωπο του αστικού μπλοκ προχωράει ακάθεκτη κλιμακώνοντας την επίθεσή της ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και συλλογικές κατακτήσεις των εργαζομένων, συνεχίζοντας με την πολιτική που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες νέους στην ανεργία, σε μισθούς-χαρτζιλίκι και στη μετανάστευση. Η ίδια πολιτική είναι που κόβει μισθούς και συντάξεις, επιβάλλει χαράτσια και καταργεί κάθε έννοια του κοινωνικού κράτους (όπως παιδεία, υγεία). Ο προϋπολογισμός λιτότητας και φτώχειας που κατατίθεται προς ψήφιση στη βουλή έρχεται να εντείνει την κατάσταση και να ετοιμάσει το έδαφος για περαιτέρω αντιλαϊκά μέτρα. Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, ο προϋπολογισμός θα βάλει λουκέτο σε μια σειρά σχολές ενώ στις υπόλοιπες θα αποτελέσει μοχλό πίεσης για την εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου. Ήδη προβλήματα λόγω υποχρηματοδότησης αρχίζουν να εμφανίζονται πολύ έντονα, μέσα σε αυτά και το κόψιμο δεκάδων βιβλίων (το βλέπουμε και στο τμήμα μας όπου περικόπτονται συγγράμματα π.χ. τοπογραφικά δίκτυα), το κλείσιμο εργαστηρίων, την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (δηλαδή το κλείσιμο των εστιών, ή στην “καλύτερη” περίπτωση ιδιωτικοποίησή τους). Ακόμη την κατάσταση έρχεται να επιδεινώσει η συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης τα οποία θα είναι πρακτικά οι εγγυητές της εφαρμογής του νόμου και επιβολής των παραπάνω βίαιων πολιτικών.

     Δυστυχώς για αυτούς ,όμως,  υπάρχει και άλλος δρόμος. Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δέχεται, ο λαός οφείλει να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει όλα τα εργασιακά και δημοκρατικά του δικαιώματα τα οποία κατακτήθηκαν μέσα από λαϊκούς αγώνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει την άμεση κλιμάκωση των αγώνων, για την ανατροπή των χαρατσιών, των εφεδρειών-απολύσεων, των περικοπών που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και θα συνεχίσει η νέα, με κρίσιμο κόμβο την απεργία της 1ης Δεκέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό του αίματος. Το δρόμο δείχνει η ηρωική απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας που συνεχίζει για τέταρτη βδομάδα. Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της χαλυβουργίας είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας που αποτελεί τον οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Αγώνες ενάντια σε αυτούς που θέλουν να μας κάνουν μια χαμένη γενιά, υποταγμένη στους σύγχρονους δυνάστες μας.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΜΑΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ

 Χ.ΑΡ.Τ.Α.          Ε.Α.Α.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου