Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Περικοπές….. και στο Topolab!

Πρόσφατη ανακοίνωση από τους υπευθύνους του Topolab, μιλάει για «περικοπές» και στις εκτυπώσεις. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εκτυπώσεις θα γίνονται μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα των αναλώσιμων (τέσσερα μελάνια, ένα τόνερ και το υπόλοιπο χαρτί) που διαθέτει το εργαστήριο και μετά……λόγω «οικονιμικής κρίσης», τέλος στις δωρεάν εκτυπώσεις!

Απ’ότι φαίνεται δηλαδή το χέρι του κάθε φοιτητή θα μπεί πολύ βαθιά στην τσέπη. Για να μην ξεχνάμε ότι στην σχολή μας η δημόσια παιδεία δεν είναι ακριβώς δωρεάν! Πολλές από τις εργασίες μας πρέπει να τις πληρώνουμε εκτυπώνοντάς τες έξω, όπως συνέβη και πέρυσι και άλλες χρονιές από τότε που ο κ.Κατσάμπαλος εφάρμοσε το μέτρο. Όπως και κατά την περίοδο της εξεταστικής υπάρχει πλέον μεγάλη αναμονή, καθώς η χρήση του εκτυπωτή στο Topolab γίνεται μόνο από έναν Η/Υ πλέον, με αποτέλεσμα τελικά τα αναλώσιμα να μην φτάνουν για όλους και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε έξω τις εκτυπώσεις μας. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε καν ότι οι εκτυπώσεις για τις πάμπολλες πλέον εργασίες σε κάθε μάθημα, κοστίζουν ακριβά (βλέπε θεματική χαρτογραφία με καλής ποιότητας χαρτί, γεωγραφία, ρυμοτομικά, οδοποιία ΙΙ κλπ) ειδικά όταν πρέπει να γίνουν πολλές διορθώσεις και άρα και πολλές εκτυπώσεις.

Απαιτούμε από το τμήμα τον πλήρη εξοπλισμό του Topolab ώστε επαρκώς να καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών για κάθε εργασία. Να μην γίνει καμία περικοπή! Αυτά που λέει η κυβέρνιση του ΠΑΣΟΚ και τα φερέφωνά της στις σχολές, να τα πάρουν πίσω! Δεν θα πληρώσουν οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι την κρίση τους!

Μόνη απάντηση οι συλλογικοί μας αγώνες. Μόνο αυτοί μπορούν να είναι μαχητικοί και νικηφόροι. Όπως μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες του συλλόγου πετύχαμε την παροχή των σχεδιαστικών οργάνων από το Τμήμα και το φωτοτυπικό μηχάνημα, έτσι και τώρα μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις μας διεκδικούμε δωρεάν εκτύπωση των εργασιών από το topolab και θα την πετύχουμε!

Καμία περικοπή εις βάρος των φοιτητών, πλήρης υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμός για τις σπουδές μας!



Χ.ΑΡ.Τ.Α. Ε.Α.Α.Κ.

Τολμάμε να αγωνιζόμαστε

Τολμάμε να νικάμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου